Sale!
 

Salix integra “Hakuro Nishiki” – Vrba šarenolisna “Hakuro Nishiki”

Original price was: 2.500,00 RSD.Current price is: 2.000,00 RSD.

Salix integra “Hakuro Nishiki” – Vrba šarenolisna “Hakuro Nishiki” je kultivar sa jedinstvenim koloritom. Razvija se kao kompaktan žbun  maksimalne visine i širine do 2,5 m, ali se željena visina može zadržati rezidbom, koja se preporučuje nakon precvetavanja. Visokim kalemljenjem se može formirati kao malo drvo kuglaste krošnje. Listovi ovog kultivara su izduženi, dugi do 10 cm, na proleće izlaze ružičasti, sazrevanjem postaju šarenih nijansi ružičaste, kremasto bele i zelene, pre nego što tokom leta postanu pretežno zeleni. Na jesen prelaze u narandžasto-crvenu boju. Kultivar nije zahtevan za gajenje.

Položaj: Puno sunce ili polusenka.

Zemljište: Toleriše različita zemljišta, ali joj najviše odgovaraju vlažna, laka, dobro drenirana.

Potrebe za vodom: Umerene do povećane.

Dimenzije: Dostiže visinu i širinu do 2,5 m.

Izgled po sezonama:

  • Proleće: Iz pupoljka izlaze ružičasti listovi koji sazrevanjem poprimaju različite nijanse ružičaste, kremasto bele i zelene.
  • Leto: Listovi su zelene boje.
  • Jesen: Listovi u ranu jesen poprimaju narandžasto-crvenu boju.
  • Zima: Grane ove listopadne vrste ostaju bez lišća.

Upotreba: Salix integra “Hakuro Nishiki” – Vrba šarenolisna “Hakuro Nishiki” je pogodna za samostalnu sadnju kao nisko drvo kuglaste krošnje ili gajena kao šbun za niske bordure ili u mešovitim kompozicijama sa drugim lišćarskim i četinarskim žbunjem. Odličan je izbor za manji vrt. Zbog malih dimenzija se može gajiti i u žardinjerama.