Zeleni raj u Vašem dvorištu, vrtu ili terasi

Stvorite zelenu oazu u bilo kom kutku svog životnog ili poslovnog prostora, uredite dvorište Vašim omiljenim biljkama, napravite kutak za uživanje i odmor, relaksaciju i druženje. Yuflor rasadnik Vam nudi usluge profesionalnog uređenja dvorišta, zelenih površina i terasa.

Uređenjem zelenih površina se bavimo već 20 godina i imamo bogato iskustvo u uređivanju najraznovrsnijih terena, od različitih veličina, zahtevnih strmih terena, uklapanja velikog broja biljaka u jednu celinu do kreiranja rešenja za male i specifične površine. Možete računati na naše stručno mišljenje i savete po pitanju odabira biljaka adekvatnih lokaciji dvorišta Vaše kuće, firme, kancelarije ili
drugog objekta čiju okolinu želite da uredite. Na raspolaganju smo Vam za održavanje dvorišta bilo da želite instrukcije kako da to uradite sami, bilo da želite da održavanje dvorišta prepustite nama.

Raspolažemo širokim asortimanom biljaka, tako da možemo odgovoriti na Vaše potrebe bilo da želite da ukrasite svoju terasu zelenilom, bilo da posedujete širok otvoreni prostor koji želite urediti. Kompletan prodajni asortiman našeg rasadnika možete pogledati na stranici prodavnica.

Sa nama ste sigurni da će Vaše dvorište izlgedati baš kako ste želeli, a čitav proces i realizacija će biti urađeni stručno i kvalitetno.

Kako izgleda proces uređenja dvorišta

 

Prvi korak do savršeno uređenog dvorišta jeste da dođemo kod vas zajedno sa arhitektom, snimimo postojeće stanje, premerimo teren i saslušamo koje su Vaše želje, da li želite određene biljke i kako biste voleli da izgleda dvorište. Mi ćemo Vam ponuditi i naše stručno mišljenje kako bismo osmislili idealno rešenje.
Pripremni radovi
Kada smo do detalja osmilili svaki detalj i pedalj terena, krećemo sa realizacijom i to od pripremnih radova koji podrazumevaju:
1. ašovljenje terena
2. usitnjavanje zemlje
3. čišćenje terena
4. nasipanje humusa i treseta

U slučaju da se radi formiranje živog zida ili ograde našim mašinama ćemo iskopati kanale u koje će se kasnije saditi biljke, kao što su tuje, tise, šimšir i drugo.

Dakle, priprema je pola posla i zato se prvi radovi rade temeljno kako bi se postavila odlična osnova za Vašu buduću oazu.

Sadnja biljaka

 

Dobro pripremljen teren je trenutak kada donosimo biljke, raspoređujemo ih na planirana mesta i počinjemo sa sadnjom. Potom se zemlja izravnava, grabljama se doteruju poslednji detalji kako bi sve izgledalo lepo. Dodatno đubrenje i zalivanje su poslednji koraci u raspoređivanju biljaka kako bi se sve primilie.

 

Završni dekorativni i praktični detalji

 

Ako se odlučite moguće je postavljanje malča ili kamenja tokom završih radova što je odličan način za suzbijanje korova, ali je i veoma dekoratvino i celom projektu daje posebnu lepotu.

Sada je sve spremno i možete zakoračiti u svoju zelenu oazu, u svoj lični komad prirode u kojem ćete provodite vreme sa porodicom i prijateljima, opuštati se i odmarati.